SÓLIDO OU LÍQUIDO?

Que pasa se mezclo auga con fariña de millo ou maicena? Vexamos...

Que necesitamos?
  1. Auga
  2. Fariña de millo ou maicena
  3. Un recipiente
  4. Unha culler
Vamos por pasos:
  • Vertemos un pouco de auga no recipiente
  • Introducimos pouco a pouco a maicena mentras remexemos coa culler ate que nos resulte difícil mover a culler.
É o momento de comezar a xogar!

Fai estas probas:

  • Introduce con coidado un dedo na mezcla e fundiráseche como se o fixeses nun vaso de auga. Dalle agora co puño pechado e algo de forza... Converteuse nunha pasta dura!
  • Colle algo de mezcla na man e frota tentando facer unha bola... A masa semella plastilina! Deixa de frotala e... volve ao seu estado líquido!
SORPRENDENTE!

POR QUE ACONTECE ISTO?

Ao mezclar a auga coa fariña (almidón) de millo, conseguimos un fluido NON NEWTONIANO, que cambia de consistencia e viscosidade dependendo da presión que se exerza sobre él. 

Unha curiosidade: investígase con este tipo de fluidos para facer chalecos antibalas e outros texidos ou obxectos de seguridade que absorban impactos.


Unhas fotos do experimento:

Os nenos e as nenas de 1º,2º e 3º:



















Comentarios

Entradas populares de este blog

APAGUEMOS O LUME!

CONVIVENCIA E ANGEL CARRACEDO

SUPERCONDUTIVIDADE